מתכון בסיסי אנין שאפשר להסיט אותו לכוון בטטות, מעורבות עם דלעת וגזר בכל דרך שתרצו.
אפשר להשתמש בעקרונות המרק ולגוון גם בתוספת דלעת ו/או בטטה באחוזים שונים לפי הטעם ולפי המצאי במקרר.
מחושב לפי 8 מנות 150 קלוריות למנה.
חומרים:
2 כפות שמן זית
1כוס בצל קצוץ
1 כפית כ1-1/2 ס"מ מרובע שורש ג'ינג'ר מרוסק בפומפיה
רבע כוס אורז מלא
1 כף קארי הודי
1 ק"ג גזר חתוך לקוביות גסות
10 כוסות, אמריקאיות, מים
רבע כוס שמנת מתוקה /קרם קוקוס/קרם סויה של אלפרו
כף אבקת מרק עוף ללא גלוטמט - (אפשר לוותר)
מלח ופלפל טחון טרי לפי הטעם
נענע או עירית קצוצה לקישוט
הכנה:
1 בסיר בינוני מאדים תוך כדי ערבוב: שמן, בצל, ג'ינג'ר כ-10 דקות, מוסיפים האורז ומערבבים עוד דקה.
2 להוסיף הגזר ו/או שאר היקרות, המים ולבשל על אש נמוכה כ-30 דקות או עד שהגזר מתרכך
לקרר ולרסק במיקסר ידני
3 לערבב את השמנת, אפשרי 15% -לא חייבים מיכל שלם...
למזוג לצלחת
לקשט בעלי נענע קצוצים ו"סיבוב" של שמנת או קרם קוקוס