החומרים (ל8-6 מנות)
1 חציל חתוך לקוביות גסות
2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות גסות
2 עגבניות בשלות בינוניות חתוכות לרבעים
2 שיני שום
1 כף קארי
½ כף כמון
½ כף פפריקה מתוקה
מים או ציר ירקות
1 מכל שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן או 9% או אלפרו 5% (סויה) ֵ
מלח ופלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם
גבעולי טימין טריים להגשה
החומרים לקרם רוקפור-לא חובה...
1 מכל שמנת להקצפה 32%
100 גרם קולאז' מסוג רוקפור אופן ההכנה:
הכנה
1. צולים בתנור חם או בגריל את כל הירקות עם שמן זית עד להשחמה.
2. מעבירים לסיר, מוסיפים את הקארי, הכמון והפפריקה ומערבבים.
3. מוסיפי מים או ציר ירקות כ2 ס"מ מעל לירקות ומבשלים עד שהירקות מתרככים.
4. מוסיפים שמנת להקצפה 32% ומעבדים במעבד מזון. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומשפרים את התיבול.
5. טוחנים במוט או בבלנדר
הכנת קרם רוקפור: (מיותר...)
מקציפים את גבינת הרוקפור עם מכל שמנת מתוקה במעבד מזון עד לקבלת קצפת אחידה.
להגשה: מוסיפים כף קרם רוקפור במרכז ומקשטים בעלי טימין.