מרק עגבניות וחציל טעים (לשלושה סועדים)
חומרים:
6 שיני שום
3 עגבניות גדולות ורכות
חציל אחד גדול
קופסה קטנה של רסק עגבניות
תבלינים לפי הטעם
אפשרי- קרוטונים/גבינה בולגרית מגורדת- להגשה.
הכנה:
מקלפים וחוצים את שיני השום, וגם את העגבניות (מראש)
מתחילים לטגן בשמן זית (או אחר, סתם מריח יותר טוב) את שיני השום, מיד מוסיפים את העגבניות,
מפזרים מלח מעל, ומניחים מכוסה על אש קטנה.
מקלפים את החציל וחותכים לקוביות קטנות.
מוסיפים לעגבניות שכבר הוציאו קצת מיץ, מוסיפים עוד מלח, מערבבים וסוגרים שוב.
נותנים לזה להתבשל יחד, מערבבים מידי פעם, שלא ידבק לסיר.
כשהחצילים התרככו (לא צריך לגמרי, גם תלוי כמה נגמרו המים מהסיר) מוסיפים שתי כוסות מים ואת רסק העגבניות,
מערבבים טוב ומבשלים עוד כמה דקות.
מוסיפים תבלינים לפי הטעם (מלח אם צריך להוסיף, כמון קצת, פפריקה, אני שמתי קצת סילאן וסוכר כדי לשבור את החמיצות) וטוחנים הכל בבלנדר מוט.