ריבת תפוזים סינים
רכיבים:
1 ק"ג תפוזים סינים
סוכר
2 תפוחי עץ
1 לימון
אופן הכנה:
לחרוץ ארבעה חריצים בקליפת כל תפוז (אך להשאירם שלמים).
להשרות במים במשך הלילה.
להרתיח את התפוזים פעמיים (בכל פעם יש לשפוך את המים כמובן) להוצאת המרירות.
לאחר שהתפוזים מתקררים יש להוציא את הגרעינים.
לשקול את הפרי ולהוסיף סוכר במשקל הפרי.
להוסיף שני תפוחי עץ מגוררים בפומפיה גסה.
לבשל על אש בינונית - חלשה עד שמסמיך והתפוזים נעשים שקופים.
להוסיף מיץ מלימון גדול.
לקרר ולשים בצנצנות מעוקרות.