|
|
|
חדשות ומבזקים
|
|
|
סורבה פירות
מנה אחרונה (פרווה או חלבי), בהגשה אלגנטית היא "מנצחת"
קלה להכנה ואלגנטית.
סורבה פירות חומרים: 3 ביצים 1 שמנת להקצפה, או ריץ' -פרווה. רובו או כולו של מיכל קטן של מיץ מרוכז וקפוא: לימון, פתוזים , ליים או מנגו מעט ליקר פירות בהיר (טריפל-סק או לימונצ'לו) ביסקויטים פתי בר מפוררים לריפוד התבנית, או פירורי גרהם. 3 כפות סוכר הכנה: מקציפים את הביצים תוך בזיקת סוכר לסירוגין, ללא הפרדה עד לקצף יציב מוסיפים לאותה הקערה את הריץ' וממשיכים להקציף, כשהקצף יציב שופכים את תוכן המיץ המרוכז, ואת הליקר - מערבבים בכף. שופכים לתבנית קפיצית 9 אינץ' מרופדת בביסקויטים שהורטבו קלות במים וליקר מקפיאים לפחות 6 שעות. הגשה: מניחים נייר תחרה על צלחת מוגבהת ברגל, משחררים את מסגרת התבנית ומקשטים בעלי נענע או פרוסות קיוי/פרוסות תפוז או מנגו לפי הטעם של הסורבה. מחמאות מובטחות.
|
|