דף הבית| ועדות| לוח מודעות| לוח נדל"ן| מזל טוב| לוח אירועים| סניף| טלפונים| עסקים| לזכרם| צור קשר| English

חדשות ומבזקים
אז מה היה לנו בקרנבל פורים העולמי....

המקווה כרגע בשיפוץ. לגבי טבילה בערב שבת: ניתן יהיה לטבול במקווה של פרופ' שוהם בבית משפחת סרי ברחוב הראשון. מותנה בהודעה מראש לאפי גלבוע עד יום חמישי בבוקר על מנת שנוכל לחמם את המים מראש. אחרת המים יהיו קרים!

דרושים מתנדבים לשעת סיפור בספריה, ימי חמישי בשעה 17:00. שיבוץ אצל אילנית רכזת הקהילה 052-7214005

חברי ועדת מוגנות מושב גימזו

איסוף תרופות שאינן עוד בשימוש עבור ארגון "חברים לרפואה" המסייע לחולים נזקקים . האיסוף ופרטים נוספים אצל ציפי ברונפלד 0507881009. תודה.

תזכורת - מידי שבת אחה"צ, כעת בשעה 16:30, מתקיים שיעור לנשים בפרשת השבוע. השיעור ניתן לסירוגין על ידי שרה מרקוביץ ותמר כהן.

פלאפון הסייר של המושב - 0549153445 (בשעות הלילה).

שוטר קהילתי האחראי על גמזו, שלומי. ניתן להתקשר אליו ישירות במקרה הצורך. פלאפון 0505070310.

מספרי הטלפון לפתיחת השערים באחריות חנוך אורן לכל עדכון או שינוי במספר הטלפון צרו קשר בדוא"ל: gimzo.gate@gmail.com.

פאי תפוחים סגור

עוגה מצויינת. הכיסוי פריך והמילוי נימוח. על פי מתכון "עתיק" של רות סירקיס עם שכלולים קלים. לתבנית 22-26 ס"מ

חומרים לבצק:
המתכון והצילום של "פרחונית" מפורום YNET
2 כוסות קמח
1/4 כפית מלח
150 גר' חמאה
6 +כפות מים קרים
מניחים את הקמח בקערה. לחתוך חמאה קרה ולהוסיף. לשפשף לפרורים. לטפטף את המים וללוש. ליצור 2 כדורים (אחד קצת יותר גדול מהשני).

הערה: חשוב להכין את הבצק באופן ידני ואז הבצק מתרדד בקלות. לא לאחסן במקרר את הבצק לפני הרידוד. ניתן לרדד, לרפד את התבנית ולאחסן במקרר עם התבנית עד למילוי בתפוחים והאפיה.

פורסים את הגוש הגדול בעזרת מערוך ליריעה עגולה ודקה שתכסה את הבסיס והשוליים וגם תגלוש החוצה.
מרדדים את גוש הבצק הקטן לקוטר התבנית. הוא ישמש כמכסה מעל התפוחים.

מילוי:
7 תפ"ע גרנד סמיט (חמצמצים)
1 כף מיץ לימון
3/4 כוס סוכר (אפשר שילוב של סוכר לבן וחום)
2 כפות קמח
1 כפית קינמון
אגוז מוסקט טחון (מעט)
50 גר' חמאה בקוביות
* אפשר להוסיף חופן צימוקים בהירים/אגוזים קצוצים
הכנה:
-לקלוף את התפוחים ולפרוס לעובי של 1 ס"מ. להניח בקערה. לטפטף עליהם מיץ לימון ולהוסיף-סוכר, קמח, תבלינים, צימוקים/אגוזים. לערבב היטב.
- לצקת את המילוי על הבצק (הלא אפוי) ליישר ולהדק מעט ולפזר למעלה את קוביות החמאה.
- להניח את עיגול הבצק הקטן על המילוי. לאסוף פנימה את שולי היריעה הגדולה של הבצק ולצבוט מסביב.
- לחורר במזלג לאיוורור.
- לאפות בחום בינוני גבוה (190מעלות) כ- 50 דקות, עד שמזהיב-משחים. לא יותר מידי.

לפזר אבקת סוכר לאחר שהתקרר.

להגיש בטמפרטורת החדר או לחמם מעט בתנור לפני ההגשה.
להגיש לצד כדור גלידת ווניל.
מושב גמזו   מיקוד 73130  טלפון: 08-9285868   E-mail
israelbiz- בניית אתרים