חומרים:
3 סלקים גדולים וטריים
3-4 כפות חזרת מגורדת דק בפומפיה עדינה
(פעולה זו אינה נעימה בלשון המעטה, אדי החזרת החריפה נספגים בעיניים ובאף וגורמים לאי -נעימות רבה)
5 כפות חומץ
1 כף מחוקה סוכר
מעט מיץ לימון בערך 3-4 כפות
חצי כפית מלח
הכנה:
מנקים את הסלקים, ומבשלים אותם עם הקליפה במים עד שמתרככים.
מסירים את הקליפה ומגרדים בפומפיה דקה
מוסיפים את כל שאר החומרים ומערבבים היטב
4 כפות של חזרת חריפה מפיקה "סלט " חריף
מאכסנים בכלי אטום וסגור היטב לספיגת הטעמים
מתקנים טעמים
ולא שוכחים לסגור היטב את מיכל האחסנה שכדי שהחריפות לא תתנדף.
עכשיו תוכלו להתגאות במעשה ידיכם.
כבר סיפרנו שהכנת חריין היא חמקמקה