|
|
|
חדשות ומבזקים
|
|
|
מרק ארטישוק ירושלמי
מרק עדין וקטיפתי, קל להכנה מאת השף רן בן-ארי
חומרים: 1 ק"ג ארטישוק ירושלמי מקולף וחתוך לקוביות בינוניות 1/2 ק"ג תפוחי אדמה כנ"ל שורש פטרוזיליה אחד חתוך לקוביות 5 שיני שום 2 ליטר "ציר מרק" או מים 3 כפות שמן תירס או חמניות. אם אין - השתמשו בשמן זית או קנולה מלח ופלפל לפי הטעם חצי מיכל שמנת מתוקה
הכנה: מאדים את כל הירקות בשמן בסיר מוסיפים את הציר מבשלים עד להתרככות כל הירקות טוחנים בבלנדר מוסיפים את התבלינים ואת השמנת המתוקה טיפ: תוספת של שמנת 10% שומן שידרגה פלאים את המרק
מומלץ!!!!!!!!!
|
|