|
|
|

חדשות ומבזקים
|
|
|
כרוב כבוש (המכון של סבא יוסל)
הכרוב הירוק נצבע בצבעים טבעיים של אדום פוקסיה ע"י סלק, ללא חומרים משמרים...
 חומרים לצנצנת של שלושה ליטר 2 ראשי כרוב בינוניים מלח אטלנטי גס עלי דפנה סלק אחד בינוני פרוס דק או מגורר הכנה - שוטפים הכרוב ובודקים שאין תולעים ושאר מרעין בישין - שוטפים את הכרוב וקוצצים אותו לרצועות דקות - ממליחים בחופן מלאה של מלח (לצנצנת גדולה של 3 ליטר, או 20 גרם ל 1 ק"ג עלי כרוב) - מניחים בצד לשעה עד שלוש שעות להגרת נוזלים - סוחטים היטב את הכרוב ודוחסים אותו לצנצנת בשכבות. - בין השכבות מוסיפים את הסלק (פרוסות או מגורר - עניין של טעם אישי) - מוסיפים עלי דפנה - מניחים בשמש ליום או יומיים ואח"כ מאחסנים במטבח ללא שמש ישירה למשך כשבוע (יש שמחכים עד חודש לסיום התסיסה) - טועמים ומתקנים טעמים, מאחסנים במקרר. - תוקף הטריות למשך 6 שבועות בערך. בתצלום הכרוב הכבוש ביומו הראשון - הצבעים טרם סיימו להתמזג בתיאבון
|
|