דף הבית| ועדות| לוח מודעות| לוח נדל"ן| מזל טוב| לוח אירועים| סניף| טלפונים| עסקים| לזכרם| צור קשר| English

חדשות ומבזקים
המקווה כרגע בשיפוץ. טבילה בערב שבת: ניתן לטבול במקווה של פרופ' שוהם בבית משפחת סרי ברחוב הראשון. מותנה בהודעה מראש לנורית מוהבן 050-317-7007 עד יום חמישי בבוקר על מנת שנוכל לחמם את המים מראש. אחרת המים יהיו קרים! מחיר הטבילה 50 שח לצרכי ניקוי וחימום.

דרושים מתנדבים לשעת סיפור בספריה, ימי חמישי בשעה 17:00. שיבוץ אצל אילנית רכזת הקהילה 052-7214005

חברי ועדת מוגנות מושב גימזו

איסוף תרופות שאינן עוד בשימוש עבור ארגון "חברים לרפואה" המסייע לחולים נזקקים . האיסוף ופרטים נוספים אצל ציפי ברונפלד 0507881009. תודה.

תזכורת - מידי שבת אחה"צ, כעת בשעה 18:00, מתקיים שיעור לנשים בפרשת השבוע. השיעור ניתן לסירוגין על ידי שרה מרקוביץ ותמר כהן.

פלאפון הסייר של המושב - 055-8794795 (בשעות הלילה).

שוטר קהילתי האחראי על גמזו, שלומי. ניתן להתקשר אליו ישירות במקרה הצורך. פלאפון 0505070310.

מספרי הטלפון לפתיחת השערים באחריות חנוך אורן לכל עדכון או שינוי במספר הטלפון צרו קשר בדוא"ל: gimzo.gate@gmail.com.

כרוב כבוש (המכון של סבא יוסל)

הכרוב הירוק נצבע בצבעים טבעיים של אדום פוקסיה ע"י סלק, ללא חומרים משמרים...

חומרים
לצנצנת של שלושה ליטר
2 ראשי כרוב בינוניים
מלח אטלנטי גס
עלי דפנה
סלק אחד בינוני פרוס דק או מגורר
הכנה
 - שוטפים הכרוב ובודקים שאין תולעים ושאר מרעין בישין
- שוטפים את הכרוב וקוצצים אותו לרצועות דקות 
 - ממליחים בחופן מלאה של מלח  (לצנצנת גדולה של 3 ליטר, או 20 גרם ל 1 ק"ג עלי כרוב) 
- מניחים בצד לשעה עד שלוש שעות להגרת נוזלים 
 - סוחטים היטב את הכרוב ודוחסים אותו לצנצנת בשכבות.
 - בין השכבות מוסיפים את הסלק (פרוסות או מגורר - עניין של טעם אישי)
 - מוסיפים עלי דפנה
 - מניחים בשמש ליום או יומיים ואח"כ מאחסנים במטבח ללא שמש ישירה למשך כשבוע
(יש שמחכים עד חודש לסיום התסיסה)
- טועמים ומתקנים טעמים, מאחסנים במקרר.
- תוקף הטריות למשך 6 שבועות בערך.
בתצלום הכרוב הכבוש ביומו הראשון - הצבעים טרם סיימו להתמזג
בתיאבון
מושב גמזו   מיקוד 73130  טלפון: 08-9285868   E-mail
israelbiz- בניית אתרים