חומרים
לצנצנת של שלושה ליטר
2 ראשי כרוב בינוניים
מלח אטלנטי גס
עלי דפנה
סלק אחד בינוני פרוס דק או מגורר
הכנה
- שוטפים הכרוב ובודקים שאין תולעים ושאר מרעין בישין
- שוטפים את הכרוב וקוצצים אותו לרצועות דקות
- ממליחים בחופן מלאה של מלח (לצנצנת גדולה של 3 ליטר, או 20 גרם ל 1 ק"ג עלי כרוב)
- מניחים בצד לשעה עד שלוש שעות להגרת נוזלים
- סוחטים היטב את הכרוב ודוחסים אותו לצנצנת בשכבות.
- בין השכבות מוסיפים את הסלק (פרוסות או מגורר - עניין של טעם אישי)
- מוסיפים עלי דפנה
- מניחים בשמש ליום או יומיים ואח"כ מאחסנים במטבח ללא שמש ישירה למשך כשבוע
(יש שמחכים עד חודש לסיום התסיסה)
- טועמים ומתקנים טעמים, מאחסנים במקרר.
- תוקף הטריות למשך 6 שבועות בערך.
בתצלום הכרוב הכבוש ביומו הראשון - הצבעים טרם סיימו להתמזג
בתיאבון