מתכון לציר ירקות עשיר
רכיבים:
2 שורשי פטרוזיליה, קלופים וחתוכים לרבעים
1 סלק, קלוף וחתוך לרבעים
1 שומר, שטוף וחתוך
3 בצלים, קלופים וחתוכים לרבעים
6 גזרים, קלופים וחתוכים
6 גבעולי סלרי, שטופים וחתוכים
1 לפת, קלופה וחתוכה לרבעים
1 קולורבי, קלוף וחתוך לרבעים
3 פטריות שיטאקה מיובשות
1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מגורד
צרור של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה ועלי סלרי, שטופים
4 גרגרי פלפל אנגלי, שלמים
כפית גרגרי כוסברה, שלמים
גרעיני הל, שלמים
כפית זרעי כמון, שלמים
אופן ההכנה:
להרתיח את כל המרכיבים בסיר עם ארבעה ליטר מים
לאחר הרתיחה, לבשל על אש קטנה בסיר פתוח כשלוש שעות עד לצמצום הנוזלים בחצי לפחות. (ככל שתבשלו זמן רב יותר תקבלו טעם חזק יותר)
לסנן את הנוזלים ולהקפיא בתבנית סיליקון של קוביות קרח.
הציר יכול להישמר קפוא עד שנה.