1 כוס קמח לבן
5 כפות קוואקר
1/2 כוס סוכר חום
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות או שמן נייטרלי
לתפוחים:
6 תפוחים ירוקים חמצמצים חתוכים לקוביות עם הקליפה
50 גר׳ חמאה או שמן
½ כוס צימוקים
1 כפית קינמון
2 כפות סוכר חום
תהליך הכנה
1.מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2.הכנת הקראמבל: מערבבים את החומרים היבשים. מוסיפים קוביות חמאה ובעזרת הידיים מתחילים לערבב ולפורר את החמאה אל תוך הקמח עד שנוצר מרקם פירורי.
3.להכנת המלית: במחבת גדולה, ממיסים את החמאה עם הסוכר והקינמון. מוסיפים את התפוחים והצימוקים ומערבבים. מבשלים את התפוחים בחמאה למשך 5 דקות.
4.מעבירים את התפוחים לתבנית גדולה או תבניות אישיות עד ל-3/4 גובה.
5.מפזרים את פירורי הבצק מעל התפוחים.
6.אופים למשך כ-40 דקות או עד שהמאפה זהוב.
7.מגישים חם עם גלידת וניל או קצפת.