חומרים ל 24 "פרחים"
עלי פילו
שמן זית/ ו/או חמאה
בצל גדול,
4-5 שיני שום
גבינה לבנה עדיף אורדה או צפתית
2-3 ביצים
שני זרים של עלי מנגולד
כפית גרידת קליפת לימון ( לא חובה)
מעט גרידת גבינה צהובה
מלח פלפל לפי הטעם
תבנית שקעים של מאפינס
הכנה:
1
המלית: מאדים במחבת:
שמן זית, שום קצוץ וקוביות בצל
2
בינתיים חותכים את עלי הפילו ל 9 או 12 ריבועים/מלבנים
מברישים כל אחד מהחתיכות בחמאה או שמן זית
מניחים אותן אחת על גבי השנייה ( שלוש שכבות) באופן שלא יחפפו אלא יצאו מעין פרח) ,
משקיעים אותם בתוך השקעים.
3
ממלאים את השקעים במלית, אפשר לזרות למעלה מעט גבינה צהובה מגוררת
ואופים עד הזהבה, כ 20- דקות
בתיאבון