דף הבית| ועדות| לוח מודעות| לוח נדל"ן| מזל טוב| לוח אירועים| סניף| טלפונים| עסקים| לזכרם| צור קשר| English

חדשות ומבזקים
המקווה כרגע בשיפוץ. טבילה בערב שבת: ניתן לטבול במקווה של פרופ' שוהם בבית משפחת סרי ברחוב הראשון. מותנה בהודעה מראש לנורית מוהבן 050-317-7007 עד יום חמישי בבוקר על מנת שנוכל לחמם את המים מראש. אחרת המים יהיו קרים! מחיר הטבילה 50 שח לצרכי ניקוי וחימום.

דרושים מתנדבים לשעת סיפור בספריה, ימי חמישי בשעה 17:00. שיבוץ אצל אילנית רכזת הקהילה 052-7214005

חברי ועדת מוגנות מושב גימזו

איסוף תרופות שאינן עוד בשימוש עבור ארגון "חברים לרפואה" המסייע לחולים נזקקים . האיסוף ופרטים נוספים אצל ציפי ברונפלד 0507881009. תודה.

תזכורת - מידי שבת אחה"צ, כעת בשעה 18:00, מתקיים שיעור לנשים בפרשת השבוע. השיעור ניתן לסירוגין על ידי שרה מרקוביץ ותמר כהן.

פלאפון הסייר של המושב - 055-8794795 (בשעות הלילה).

שוטר קהילתי האחראי על גמזו, שלומי. ניתן להתקשר אליו ישירות במקרה הצורך. פלאפון 0505070310.

מספרי הטלפון לפתיחת השערים באחריות חנוך אורן לכל עדכון או שינוי במספר הטלפון צרו קשר בדוא"ל: gimzo.gate@gmail.com.

מלפפונים חמוצים נוסח ליאורה קרת

מתכון מנצח ומומלץ

מרכיבים:
מלפפונים מוצקים ולא גדולים מדי.
פלפל אדום חריף שלם - יחידה אחת.
חומץ רגיל
מים רתוחים קרים (אפשר גם פושר בהיר)
פרוסות דקות של שיני שום (כל המרבה הרי זה משובח)
אגודת שמיר
מלח שולחן
הכנה
1. שוטפים את המלפפונים במי ברז באופן קל (כי השמרים שעושים את הפעולה נמצאים על הקליפה שלהם) ומורידים את שאריות הפרחים.
2.  מסדרים בצנצנת. אם היא מזכוכית, חשוב לא לצופף יותר מדי כי כשהמלפפונים תופחים הם עלולים לפוצץ אותה. צנצנת פלסטיק מתמתחת איתם. להשאיר מקום לאגודת שמיר למעלה. בין המלפפונים שמים גם את הפלפל האדום.
3.  מוסיפים חומץ רגיל, בערך 10-15% מגובה הצנצנת.
4. זורקים פנימה את שיני השום. אל דאגה, הם כבר ימצאו את דרכם לתחתית.
5. מוסיפים מים רתוחים קרים כוס אחר כוס כי חשוב לדעת כמה כוסות. הכוונה לכוס ח"פ של שתייה קרה. סופרים את הכוסות. לא ממלאים עדיין עד הסוף.
6. מוסיפים מלח בישול - מספר כפיות כמספר כוסות המים + 1.
7. מניחים למעלה את אגודת השמיר וממלאים במים ממש עד הקצה. סוגרים במכסה, רצוי מתברג, שתהייה אפשרות לגזים לצאת החוצה.
8.  מניחים על השיש במטבח (רצוי בתוך צלחת כלשהי) ולא נוגעים במשך שבוע ימים.
9.  לאחר שבוע בודקים. אם טעים - מוציאים את השמיר ומעבירים למקרר. אם עדיין לא מוכן, משלימים מחדש את נפח המים הרתוחים (+ 1/2 כפית מלח) וסוגרים לעוד יום-יומיים.

בהצלחה.

מושב גמזו   מיקוד 73130  טלפון: 08-9285868   E-mail
israelbiz- בניית אתרים