מרכיבים:
מלפפונים מוצקים ולא גדולים מדי.
פלפל אדום חריף שלם - יחידה אחת.
חומץ רגיל
מים רתוחים קרים (אפשר גם פושר בהיר)
פרוסות דקות של שיני שום (כל המרבה הרי זה משובח)
אגודת שמיר
מלח שולחן
הכנה
1. שוטפים את המלפפונים במי ברז באופן קל (כי השמרים שעושים את הפעולה נמצאים על הקליפה שלהם) ומורידים את שאריות הפרחים.
2. מסדרים בצנצנת. אם היא מזכוכית, חשוב לא לצופף יותר מדי כי כשהמלפפונים תופחים הם עלולים לפוצץ אותה. צנצנת פלסטיק מתמתחת איתם. להשאיר מקום לאגודת שמיר למעלה. בין המלפפונים שמים גם את הפלפל האדום.
3. מוסיפים חומץ רגיל, בערך 10-15% מגובה הצנצנת.
4. זורקים פנימה את שיני השום. אל דאגה, הם כבר ימצאו את דרכם לתחתית.
5. מוסיפים מים רתוחים קרים כוס אחר כוס כי חשוב לדעת כמה כוסות. הכוונה לכוס ח"פ של שתייה קרה. סופרים את הכוסות. לא ממלאים עדיין עד הסוף.
6. מוסיפים מלח בישול - מספר כפיות כמספר כוסות המים + 1.
7. מניחים למעלה את אגודת השמיר וממלאים במים ממש עד הקצה. סוגרים במכסה, רצוי מתברג, שתהייה אפשרות לגזים לצאת החוצה.
8. מניחים על השיש במטבח (רצוי בתוך צלחת כלשהי) ולא נוגעים במשך שבוע ימים.
9. לאחר שבוע בודקים. אם טעים - מוציאים את השמיר ומעבירים למקרר. אם עדיין לא מוכן, משלימים מחדש את נפח המים הרתוחים (+ 1/2 כפית מלח) וסוגרים לעוד יום-יומיים.
בהצלחה.